Eveniment

Piroman cu repetiție. Cum își explică faptele!

Un bărbat din comuna gorjeană Aninoasa, sat Costești, a incendiat de trei ori nutrețul din gospodăriile vecinilor.

Prima dată s-a întâmplat pe 1 noiembrie 2019, seara, bărbatul fiind supărat că vecinul nu îl mai lasă să se lege la sistemul de alimentare cu energie electrică. S-a deplasat în grădina acestuia și folosind niște chibrituri a aprins o claie de coceni, care a ars în integralitate. Pompierii au intervenit rapid și au limitat pagubele.

Al doilea incendiu provocat a fost câteva zile mai târziu, pe 6 noiembrie. De această dată, bărbatul era supărat că la primul incendiu a ars doar o claie de coceni, nu și cea de lucernă, care era alături. Așa că i-a dat foc și a terminat treaba. Din nou pompierii au stabilit că focul a fost pus intenționat.

Bărbatul și-a recunoscut faptele, dar a fost lăsat liber. Doi ani mai târziu, pe 29 martie 2021, fiind în stare de ebrietate, a pus foc unei alte cantități de nutreț, pe fondul unui scandal cu proprietarul. “Focul s-a extins cu repeziciune și a cuprins mai multe anexe și locuință , focul s-a extins la o anexă cu destinație bucătărie de vară, o anexă cu destinație magazie cu lemne, două anexe cu destinație grajd si coteţe, o anexă cu destinația magazie și acoperișul locuinței, distrugându-le în totalitate și fiind omorât și un câine, ce era legat în apropierea acestora”, se arată în documentul de la Judecătoria Târgu Cărbunești.

Din nou, bărbatul a declarat că recunoaşte şi regretă faptele săvârşite și a menționat că motivul pentru care a dat foc casei lui ## este faptul că acesta ar fi încercat să-i violeze mama. Acesta a precizat că nu a fost ajutat de nicio persoana la săvârşirea faptei. După momentul săvârşirii incendierii a fugit în pădure şi a stat ascuns.

Șase ani va sta piromanul la închisoare. În privința daunelor civile, procesul a rămas nesoluționat, pentru că proprietarii gospodăriei incendiate sunt decedați, iar moștenitorii nu au venit la proces.

Vizualizări: 937

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: