Eveniment

Plângere ignorată de polițiști

O femeie din comuna gorjeană Dănciulești s-a plâns instanței de judecată de faptul că o plângere depusă de ea la poliția din localitate stă în nelucrare de mai bine de un an. 

Femeia a reclamat că, la data de 15 februarie anul trecut, a fost lovită de un bărbat din localitate, dobândind leziuni ce au necesitat un număr de 45-50 zile îngrijiri medicale.
“A arătat că de la data formulării plângerii şi până în prezent, în faza de urmărire penală organele de cercetare penală nu numai că nu au efectuat nici un act şi că se tergiversează nejustificat soluţionarea cauzei, spunându-i fratelui contestatoarei ##, că nu are nici un act, că nu are ce să facă ,că nu ar fi depus plângerea penală, iar când le-a arătat numărul de înregistrare al plângerii a început să se bâlbâie”, se arată în documentul de la instanță.
Femeia a spus că, timp de un an, nu s-a lucrat nimic în acest dosar.

Instanța a constatat faptul că dosarul este de o complexitate redusă și că au fost perioade mari de nelucrare în dosar. “Din dosarul de urmărire penală se constată intervale mari de timp în care dosarul pare a fi rămas în nelucrare, actele de cercetare fiind efectuate la intervale mari de timp, nerezonabile, fără a se putea reţine o minimă justificare a acestora, lăsând impresia unor discontinuităţi, întreruperi în activitatea de cercetare din partea organelor judiciare. Pe baza celor expuse anterior judecătorul de drepturi şi libertăţi, apreciază că durata procedurii judiciare urmată de organul de urmărire penală a depăşit caracterul rezonabil al acesteia în condiţiile în care natura şi obiectul cauzei, complexitatea acesteia şi dificultatea de administrare a probelor nu justifică trecerea unui timp îndelungat, motiv pentru care contestaţia apare ca întemeiată”, arată Judecătoria Târgu Cărbunești.

Judecătorii au stabilit un termen de cinci luni pentru finalizarea anchetei.

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: