Politică

Politician condamnat, fugit din țară

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost dat în urmărire, după ce poliţiştii nu l-au găsit la adresele cunoscute pentru a fi încarcerat. El se află pe lista ”Most wanted” a Poliţiei Române.

 

Arsene a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

După emiterea mandatului, poliţiştii din Neamţ l-au căutat la adresele cunoscute, chiar dacă existau informaţii că preşedintele CJ Neamţ a plecat din ţară.

Curtea de Apel Braşov a decis, vineri, condamnarea lui Ionel Arsene la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, faptă săvârşită în iunie 2013 şi tot la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă, faptă comisă în iulie 2015. 
 
“Contopeşte cele două pedepse principale de mai sus, aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de cinci ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul”, se arată în minuta instanţei. 
 
De asemenea, Curtea de Apel Braşov a aplicat şi o pedeapsă complementară şi anume “interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alineat 1 literele a, b şi g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România, pe o perioadă de 5 ani”. 
 
Magistraţii au mai hotărât confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000  de euro şi 80.000 lei.

Vizualizări: 1,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: