Actualitate

Planul de restructurare nu se aprobă nici în septembrie

Comisia Europeană nu are de gând să aprobe prea curând planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, pe care îl tot analizează din august anul trecut.

Ultima promisiune a ministrului Energiei era că în septembrie 2021 vedem planul aprobat, dar un secretar de stat ne spune acum că poate anul acesta, dacă avem noroc. 

“Toate aceste programe de decarbonare pe care Complexul Energetic Oltenia le desfăşoară sperăm să fie aprobate în acest an”, a spus Dan Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei

Potrivit oficialului, pentru locurile de muncă ce se vor pierde în perioada următoare la Complexul Energetic Oltenia, ca urmare a transformării şi decarbonării Sistemului Energetic Naţional, vor fi puse la dispoziţie resurse financiare semnificative.

Întrebarea este când, pentru că societatea a ratat deja posibilitatea de a accesa anul trecut bani din Fondul de Modernizare și va rata și sesiunea de anul acesta. Din Fondul de Modernizare pot fi accesați bani anual, iar până la jumătatea lunii octombrie trebuie depuse proiectele. Fără plan aprobat, nu le poate depune.

CE Oltenia spera să aibă aprobat planul de restructurare în septembrie sau cel mai târziu la începutul lui octombrie, dar politicienii sunt prea ocupați cu criza politică, nu au ei timp de chestiuni de care depinde siguranța energetică a României.

Vizualizări: 4,708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: