Actualitate

Termocentralele din CE Oltenia, vizitate de investitori sud-coreeni

O delegaţie din Coreea de Sud, formată din reprezentanţii BKB Energy, Hyunday Power Systems şi AKEDA, condusă de preşedintele BKB Energy, Siwoo Chung, a efectuat o vizită tehnică în România, în perioada 3-7 septembrie 2021. 

Companiile vor să preia termocentrala Mintia şi să investească aici 1,3 miliarde de dolari, unde ar urma să construiască o centrală pe gaze de 1.000 MW, fiind depusă în acest sens o ofertă neangajantă.

Companiile sunt totodată interesante să participe şi la proiectele de centrale pe gaze şi la cele fotovoltaice care vor fi derulate de Complexul Energetic Oltenia.

"Am mers la Complexul Energetic Oltenia, am vizitat toate termcentralele, dar şi terenuri de fotovoltaice. Locaţia era foarte bine pregătită, condiţiile erau suficient de bune şi, dacă venim cu tehnologia şi finanţare din Coreea, proiectul sigur va reuşi. Am vizitat toată zona, peisajele erau foarte frumoase şi după vizita va urma procedura pentru Mintia şi Oltenia", a declarat marţi preşedintele BKB Energy, Siwoo Chung, la o conferinţă la Bucureşti.

De asemenea, delegaţia a vizitat centralele termoelectrice de la Mintia şi Paroşeni, aparţinând Complexului Energetic Hunedoara.

Vizualizări: 2,933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: