Actualitate

Planul de restructurare a CE Oltenia a fost ajustat. Ce spune ministrul!

Minerii și energeticienii află informații cu pipeta privind viitorul Complexului Energtic Oltenia. Ministrul Virgil Popescu a declarat că planul de restructurare a CE Oltenia a fost ajustat. Cum planul a fost secret atât de mult timp, nici modificările nu le vom afla prea curând pe căi oficiale.

Interesant este că Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, ar fi primit bine aceste modificări. „Dânsa a primit propunerea de modificare, în urma investigației. A fost o ajustare a planului și a fost foarte bine primită această propunere, chiar mi s-a spus că e un pas mare înainte”, a dezvăluit ministrul. 

Singura veste bună este că europenii “ne lasă” să cumpărăm și anul acesta certificatele de carbon, cu un sprijin mai mult sau mai puțin mascat al statului, astfel că societatea energetică o să mai trăiască măcar un an. “Evident ne uităm, până la aprobare, că fără cumpărarea certificatelor CO2 de de către Complexul Energetic Oltenia nu putem vorbi de plan de restructurare și ne uităm să ajutăm Complexul Energetic Oltenia să primească acest ajutor pentru achiziția certificatelor de CO2 ca să putem finaliza și planul de restructurare, poate se întinde mai mult decât aprilie și nu vrem să punem în pericol acest plan de restructurare și am avut discuție ieri cu primul ministru și a fost de acord”, a spus Virgil Popescu.

În privința Complexului Energetic Hunedoara, ministrul Energiei a dat asigurări că respectă promisiunile făcute. „Am propus încă o dată planul de separare a Paroșeniului, cu cele patru mine, și Mintia, separat, și urmează să îl mai detaliem să îl trimitem la Comisie pentru un acord de principiu”, a spus ministrul.

Vizualizări: 3,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: