Ultima oră

Decedat în incendiu de vegetație scăpat de sub control

O persoană din Dâmbovița a murit luni într-un incendiu de vegetaţie uscată după ce a dat foc la resturile vegetale, iar focul a scăpat de sub control.

Incendiul de vegetaţie uscată s-a manifestat în comuna Răzvad și s-a răspândit pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, fiind anunțat la 112 de o persoană care a precizat că ar putea exista victime, după cum a informat ISU Dâmboviţa.

"Echipajele de intervenţie au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi. Iniţial apelantul a furnizat informaţii privind posibilitatea unei victime surprinsă de incendiu. Din nefericire, această informaţie s-a concretizat la sosirea echipajelor de intervenţie, care au găsit o persoană decedată", au precizat cei de la ISU Dâmboviţa.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD. 

Reprezentanții ISU au făcut un apel la cetăţeni să dea dovadă de responsabilitate şi să conştientizeze că focul, scăpat de sub control, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol chiar viaţa semenilor. Pompierii reamintesc că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă iar în condiţii de vânt, incendiile de vegetaţie uscată se pot întinde cu repeziciune pe o suprafaţă foarte mare şi devin, astfel, periculoase.

Vizualizări: 1,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: