pamFLEȚI

Plaveti - sfidarea continuă! Ăsta chiar ne ia de proști

Este de trei luni în fruntea Complexului Energetic Oltenia și încă nu s-a lămurit ce responsabilitate economică și socială are în Gorj compania pe care o conduce. Altfel nu ne explicăm comportamentul lui Dan Iulius Plaveti, care s-a baricadat în birou de când a venit director.

A fost scos doar de un protest care a avut loc la Cariera Tismana înainte de vizita premierului, pentru că probabil i s-a cerut să detensioneze situația, și de vizita în Gorj a celui care l-a pus director, ministrul Virgil Popescu. Și a dat o singură declarație presei, la Pro TV, când au mârâit ăia la ministru.

Să refuzi, ca director de companie de stat, să participi la o ședință de Dialog Social, înseamnă că nu poți depăși mentalitatea micului patron de SRL, care crede că e firma lui, face ce vrea. Doar că CE Oltenia nu este firma lui. CE Oltenia are 11.000 de salariați și activitate în aproape jumătate din localitățile județului.

Ca urmare a furiei exprimate de lideri sindicali, de președintele Consiliului Județean Gorj, de primari, de lideri de opinie, Complexul Energetic Oltenia vine cu un comunicat și mai sfidător.

"Referitor la Ședința Comisiei Județene de Dialog Social, care a avut loc în data de 02.05.2023, la sediul Consiliului Județean, Complexul Energetic Oltenia informează publicul interesat asupra faptului că societatea a fost reprezentată de unul dintre membrii Directoratului, domnul Ion Bălășoiu, care avea toate informațiile necesare cu privre la Planul de Restructurare și Decarbonizare al companiei, fiind în măsură să răspundă întebărilor adresate pe această temă", a comunicat compania.

Domnule manager Plaveți, planul de restructurare trebuie prezentat în formă scrisă, asta era ideea pe care cei care au convocat ședința Comisiei de Dialog Social s-au gândit că o prindeți din zbor. Lăsați vrăjeala, că ați trimis un om să răspundă la întrebări. Trimiteți planul de restructurare în formă scrisă, asumată, sau măcar publicați-l pe site, cum ne tot mint șefii CEO că o fac de un an și ceva încoace.

Cine nu vă lasă, Virgil Popescu.... Ion Iordache? Ce au de ascuns atât de grav? Că altfel ce aveți de pierdut, nu l-ați făcut dumneavoastră, l-au făcut ailalți.

Ședința Comisiei de Dialog Social a fost reprogramată pentru vineri în speranța că, data viitoare, Plaveti va decide să participe. Și ar trebui reprogramată, până când înțelege acest personaj ce responsabilitate socială uriașă are în Gorj Complexul Energetic Oltenia.

 

Vizualizări: 4,685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: