Ultima oră

Un tren de persoane a intrat într-un marfar cu mașini

Un accident feroviar produs la intrarea în Gara Roșiori a fost la un pas să devină o mare tragedie. Un tren de persoane a lovit un tren de marfă aflat pe aceeași linie. 

După anunțul accidentului, autorităţile au declanşat Planul Roşu de Intervenţie. În  noaptea de duminică spre luni a fost anunţată deraierea unui tren în judeţul Teleorman, dar  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat ulterior că accidentul feroviar nu s-a confirmat.  

„În jurul orei 4,00, un apel la 112 anunţa un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în judeţul Teleorman, între Roşiorii de Vede şi Măldăeni. Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la faţa locului. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirmă”, se arată într-o informare transmisă luni de IGSU.

Conform aceleiaşi surse, trenul, care circula pe ruta Arad - Bucureşti Nord, s-a oprit brusc, lovind un tren de marfă încărcat cu mașini. Mai multe persoane s-au accidentat ușor și au fost evaluate la faţa locului de echipajele medicale, trei victime fiind transportate la spital. 

Călătorii au fost apoi transportaţi cu două microbuze ISU către gara din Roşiorii de Vede, conform anunțului IGSU iar Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat.

La intervenţie au participat şapte ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, trei autospeciale de descarcerare, două microbuze şi opt ambulanţe SAJ din Teleorman, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială de descarcerare grea şi cinci ambulanţe SMURD din Olt, o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială de descarcerare grea şi trei ambulanţe SMURD din Dolj, inițial considerându-se că accidentul ar fi fost mult mai grav.

Reprezentanții fabricii Ford au confirmat faptul că marfarul era încărcat cu autoturisme care au fost avariate, dar a precizat că acestea sunt asigurate. 

Mai multe dintre autoturisme au ajuns pe șine după ce trenul de persoane a lovit marfarul.

Vizualizări: 1,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: