Ultima oră

Cod portocaliu de vânt puternic și viscol

ANM a emis patru avertizări de cod galben și cod portocaliu de vânt puternic și viscol în majoritatea zonelor țării în acest week-end.

Toate regiunile țării sunt vizate de intensificări ale vântului iar duminică a fost anunțat cod portocaliu  de intensificări susținute ale vântului și viscol puternic. Zonele  afectate vor fi Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m. La munte, la altitudini mari, vântul va avea viteze de peste 140 km/h.

CNAIR face apel către conducătorii auto ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul.  

CNAIR a făcut precizarea că este posibilă luarea deciziei de a se restricționa circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță.

Vizualizări: 597

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: