Social

Pigui vrea să-și facă primăriile firmă de salubritate. “Ce caută Supercom?”

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, spune că primăriile care s-au afiliat la ADIS ar trebui să își facă propria firmă de salubritate, pe modelul Aparegio, care asigură serviciile de apă-canal prin ADIA.

ADIS este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară în domeniul serviciilor publice de salubrizare și mai mult de jumătate din primăriile din Gorj au aderat aici. Dar, serviciile de salubrizare pentru următorii zece ani au fost scoase la licitație de ADIS, pentru suma de 157 de milioane de lei.

Cam toată lumea bănuiește că licitația va fi câștigată de Supercom, care asigură și în prezent salubrizarea în cea mai mare parte din cele 44 de localități vizate. Ofertele pot fi depuse până la data de 10 mai.

Pigui spune însă că Supercom, care a intrat de circa doi ani în localitățile din județ, ar fi trebuit să fie o soluție de tranziție. “Ce caută acest Supercom? Acest ADIS trebuia să facă propria societate, în care să fie primăriile acționare”, a spus Pigui, care spune că respectiva societate putea să acceseze bani europeni și pentru utilaje, și pentru realizarea unui depozit ecologic.

La Peștișani, serviciul de salubritate este asigurat de Polaris.

Vizualizări: 1,848

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: