Social

Primarii consideră inacceptabile noile tarife de salubrizare

Supercom, firmă care asigură salubritatea în mai mult de jumătate din localitățile din Gorj, a reușit să își pună în cap primarii. Pe de o parte pentru că nu a ridicat deșeurile, pe de altă parte pentru că încearcă să impună dublarea tarifelor.

Chiar și prefectul Răducan Morega a reacționat și a anunțat că va face verificări, după ce primarul din Drăguțești a spus că reprezentantul firmei Supercom a venit să ceară creșterea tarifelor însoțit de Luis Popa, șeful Serviciului de gestiune a deșeurilor din Consiliul Județean Gorj. “Aveam ceva informații în sensul acesta, numai că interviul de ieri al domnului primar mi-a confirmat băuielile. În mod cert lucrurile nu vor rămâne așa și se vor face investigații”, a spus prefectul.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a spus că Supercom a cerut majorarea tarifelor de la 16 lei pe gospodărie la 34 de lei, tariful fiind pe lună. “Firma care trebuia să presteze acest serviciu a refuzat să colecteze și să ridice gunoaiele de la nivelul localității Roșia de Amaradia, motivând că pentru acest serviciu trebuiesc cheltuieli suplimentare”, a spus Cotojman, care a menționat că solicitarea este inacceptabilă. “Avem contract cu Supercom pentru acest an, am și făcut o ajustare a tarifului la început de an de la 12 lei la 16 lei, acum au venit cu propunerea de 34, lucru de neacceptat”, a explicat Cotojman.

Problemele au început în 23 martie, când depozitul de deșeuri de la Târgu Jiu a rămas pentru șase luni fără autorizație de mediu. Decizia APM Gorj a fost contestată în instanță, următorul termen al procesului fiind pe 16 aprilie.

Vizualizări: 2,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: