Actualitate

Peste 300 de dosare de pensionare pe Legea 197 au fost calculate de Casa de Pensii Gorj

Aproximativ 300 de dosare de pensionare au fost soluționate de Casa de Pensii Gorj în baza Legii 197. Cu toate acestea, au existat însă și cazuri în care oamenilor le-au fost respinse solicitările, fapt ce a dus la o stare de tensiune în rândul angajaților Complexului Energetic Oltenia.

Liderii de sindicat din cadrul companiei energetice spune că, cele mai mari probleme, au fost la dosarele angajaților de la ELCFU, dar și la personalul care și-a desfășurat activitatea câțiva ani la TermoServ.

„În Gorj nu am întrebat câte dosare au fost respinse, dar sunt acum calculate peste 300 de dosare în județul Gorj pe Legea 197. Chiar vinerea trecută au venit 7 decizii de pensionare la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Cele respinse au fost la ELCFU”, spune liderul de sindicat, Manu Tomescu.

 

 

Legea 197 le permite angajaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia care au lucrat în condiții deosebite de muncă timp de 25 de ani să iasă la pensie mai devreme cu 13 ani.

Oamenii au făcut coadă deja de câteva luni la Casa de Pensii Gorj pentru a beneficia de prevederile legale și pentru a se pensiona la 52 de ani.

 

Vizualizări: 4,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: