Social

Pescari amendați pentru nerespectarea măsurilor de prohibiție

13 pescari gorjeni au fost amendați în ultima perioadă de jandarmii gorjeni după ce au fost prinși pescuind în perioada de prohibiție. Amenzile au fost în cuantum de 2700 lei. 

 

Pescuitul este interzis pe mare parte din luciile de apă, până în data de 7 iunie, inclusiv. ”Persoanele sancționate nu au înțeles că acțiunile de verificare în această perioadă a respectării măsurilor de prohibiție, au ca scop protejarea fondului piscicol pentru asigurarea pescuitului în viitor, motiv pentru care au pescuit…sancțiuni contravenționale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Gorj. 

 

Într-o situație, un cetățean a solicitat prezența unui echipaj de jandarmi în zona barajului ACH situat pe râul Jiu, unde mai multe persoane pescuiau în perioada de prohibiție. La fața locului a fost direcționată echipa de intervenție a Jandarmeriei Gorj care a luat măsura sancționării persoanelor depistate pentru pescuit fără permis și pescuit în perioada de prohibiție. 

 

”Mulțumim pe această cale cetățenilor care susțin aceste acțiuni de protejare a resurselor acvatice, dând dovadă de responsabilitate și înțelegând impactul direct asupra ecosistemului și respectând perioada de prohibiție. Și în perioada următoare atât în mod independent cât și în colaborare cu reprezentanții instituțiilor cu responsabilități, vom desfășura acțiuni de impunere a respectării prevederilor privind pescuitul și acvacultura în habitatele piscicole naturale din județul Gorj”, au mai transmis reprezentanții IJJ Gorj. 

Vizualizări: 2,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: