Eveniment

Pedeapsă pentru un motrean băut

Un bărbat din Motru a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru că a condus mopedul băut și fără permis. 

Fapta s-a petrecut în iunie anul trecut, pe str. Bisericii din Motru. Gorjeanul a fost depistat cu o îmbibaţie de alcool pur peste limita legală de 0,80 g %o.

Motreanul și-a recunoscut fapta, susținând că a băut 2.5 litri de bere în cursul nopții, a mai băut un litru de bere înainte de orele prânzului, iar la orele 15,25 a plecat de la domiciliu la un magazin situat pe DN 67 Motru pentru a cumpăra pâine, fiind oprit de organele de poliție pe str. Bisericii, după ce condusese 300-400m. 

“Pentru că emana halenă de alcool, inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest la ora 15,32, rezultând o valoare de 0,69 mg/l a concentraţiei de vapori de alcool pur în aerul expirat de acesta. 

De asemenea, a fost verificat în bazele de date, stabilindu-se că la data de 10.06.2022 nu figura în evidențe ca deținător de permis de conducere auto.

Ulterior s-a procedat la conducerea inculpatului la Spitalul municipal Motru, pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge, fapt realizat la orele 16,00 şi 17,00.

Analiza toxicologică a mostrelor biologice a relevat cantităţile de 1,24 g %o şi 1,05 g %o, alcool pur în sângele inculpatului, fapta sa constituind astfel infracţiune”, se arată în documentul de la instanță.               

Sentința Judecătoriei Motru dată zilele trecute nu este definitivă.

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: