Eveniment

Amenințat cu cuțitul lângă Palatul Copiilor

Cinci tineri din Târgu Jiu au fost condamnați pentru tâlhărie calificată, după ce au comis un jaf, sub amenințarea cuțitului, într-o zonă semicentrală din municipiu, lângă Palatul Copiilor. Fiind minori la data comiterii faptei, tinerii care nu a făcut prea multă școală au fost condamnați la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni.

Un bărbat a sesizat poliția, pe 7 martie 2021, cu privire la faptul că, în intervalul orar 19:30 - 20:30, în timp ce se deplasa pe strada Siretului din municipiul Târgu Jiu, în proximitatea Palatului Copiilor, a fost ameninţat cu cuţitul de mai multe persoane neidentificate, ocazie cu care i s-au sustras telefonul mobil, banii şi un pachet de ţigări, pe care le avea asupra sa, fiindu-i creat un prejudiciu în valoare de 1.100 lei.

“S-a menţionat că, din materialul probator administrat la dosarul cauzei, a rezultat că la data de 07.03.2021, în jurul orelor 20:30, persoana vătămată ## se deplasa singur spre domiciliu, pe strada Siretului din Târgu Jiu, respectiv pe o stradă lăturalnică, amplasată între Palatul Copiilor şi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor”, se arată în documentul de la instanță.
Adolescenții care veneau din spate s-au năpustit asupra lui, a scos fiecare câte un cuţit, respectiv un briceag, pe care le aveau asupra lor, îndreptându-le spre persoana vătămată, cu scopul de a o ameninţa şi imobiliza.

“S-a reţinut că inculpatul ## Fracesco a întrebat persoana vătămată despre bunurile pe care le are asupra sa, moment în care a început să o controleze pe aceasta prin buzunare, sustrăgându-i telefonul mobil marca Samsung A50, suma de 80 lei şi un pachet de ţigări”, mai menționează sursa citată.

Potrivit documentului de la instanță, “întreaga activitate infracţională a celor cinci participanţi a fost surprinsă de sistemul de supraveghere video aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, iar cu ocazia audierii, în calitate de suspecţi şi inculpaţi, autorii au recunoscut săvârşirea faptei, indicând împrejurările şi modalitatea de săvârşire a acestora”.

Cei cinci tâlhari minori au fugit apoi spre cartierul 9 Mai, unde au împărțit banii, stabilind să vândă telefonul mobil.

Vizualizări: 1,054

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: