Eveniment

Spargere la mall, dată de un puști

Un minor din Gorj a fost condamnat pentru mai multe fapte de furt. 

Primul a fost comis în septembrie anul trecut, când băiatul a dislocat o lacră din plasă fier-beton și a sustras din incinta unei terase mai multe baxuri cu bere, creând un prejudiciu în valoare de 1.512 Iei.

Al doilea furt a fost la o firmă din incinta Complexului Comercial Shopping City Tg-Jiu, în noiembrie anul trecut. Băiatul a distrus sistemul de alarmă și a furat un număr de patru ceasuri tip smartwatch și patru telefoane mobile, ce se aflau expuse la vânzare, fiind creat un prejudiciu în valoare de 21.233 lei.
Același tânăr este acuzat că a sustras un autoturism marca VW Golf, lăsat de proprietar neasigurat și cu cheile în contact, pe str. Narciselor, dar și o mașină Mitsubishi Pajero, parcată în aceeași zonă.

În decembrie anul trecut a mai fost furată o mașină, parcată pe Eroilor, tot cu portierele închise, neasigurate și cheia în interiorul acesteia. Băiatul folosea mașinile și le abandona.

Băiatul avea 16 ani la data comiterii faptelor, nu merge la școală și nici nu muncește.

Judecătoria Târgu Jiu l-a condamnat la măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, minorul având și obligația de a urma un curs de pregătire profesională.

“Instanta retine că acesta se afla la primul conflict cu legea penală implicarea in savarsirea de infractiuni datorandu-se incapacitatii de intelegere a gravitatii conduitei sale”, se arată în motivare.
Instanta a mai precizat că acest proces penal l-a ajutat pe minor să înțeleagă consecințele faptelor sale și că orice infracțiune va atrage răspunderea sa penală.

Vizualizări: 2,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: