Actualitate

Patronul unei firme din Gorj, amendat de ITM

Administratorul unei societăți care își desfășoară activitatea pe raza comunei gorjene Albeni a fost amendat cu 20.000 de lei de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, pentru muncă la negru. 

În timpul controlului efectuat de reprezentanții ITM Gorj la magazinul acestuia, s-a constatat că folosea în activitate o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă.

Este doar unul dintre zecile de angajatori sancționați contravențional în ultima săptămână de ITM Gorj pentru deficiențe în ceea ce privește relații de muncă și securitate și sănătate în muncă. 

 31 de amenzi în valoare de 162.500 de lei au dat inspectorii de muncă între 7 și 13 martie. „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate și subdeclarate, precum și respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă de către toți angajatorii”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Vizualizări: 3,923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: