Actualitate

Ce drepturi au obținut sindicatele pentru salariații din CE Oltenia

Noua ședință de negociere a contractului colectiv de muncă al salariaților din Complexul Energetic Oltenia a adus noi drepturi pentru aceștia.

Astfel, de la 1 aprilie, adaosul salarial de 1.200 de lei brut va fi introdus în salariu tarifar, la care se vor adăuga sporurile pe care le are fiecare, rezultând un venit net de 484 lei lunar pentru cei care au o vechime și sporuri maxime în CEO.

La negocierile precedente s-au obținut creșteri ale primelor, acordarea sporurilor de carieră și pericol pentru toți salariații, dar și o majorare salarială de aproape 250 de lei.

Solicitarea celor patru federații sindicale reprezentative este ca, prin majorări de prime, sporuri, prin introducerea adaosului salarial în brut și așa mai departe să se obțină o medie de două mii de lei brut lunar în plus pentru fiecare salariat.

“Ne-ar mai trebui încă 700 lei brut”, a transmis Sindicatul Mine Energie Oltenia pe un grup intern de comunicare. 

Mâine vor fi discuții la Ministerul Energiei, pentru ca acționarul majoritar să accepte o creștere substanțială a veniturilor, câtă vreme salariaților li se cere să dea mai mult cărbune și mai multă energie.

Vizualizări: 7,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: