Actualitate

Cu cât crește producția de lignit a CE Oltenia

"În urma ședinței de marți, de la Guvern, și a analizei făcute de Complexul Energetic Oltenia, a rezultat că putem da, în anul 2022, o cantitate suplimentară de 900 de mii de tone de cărbune”, a anunțat managerul companiei, Daniel Burlan. 

Este nevoie de cărbune pentru a asigura funcționarea a încă unui grup energetic. “Asta înseamnă o creștere de 600 de mii de megawatti, producție ce va fi asigurată de unul din grupurile care sunt în rezervă la Rovinari sau Turceni, în funcție de perimetrele miniere de unde rezultă această cantitate de cărbune suplimentară”, a mai spus Burlan.

Pentru că este nevoie de descopertă, creșterea producției de cărbune s-ar putea simți mai mult anul viitor. "Vor fi și circa 600 de angajări pentru utilajele care asigură front de lucru și descoperta pentru cărbune. Fronturi avem. Pentru acest an, trebuie să mărim funcționarea extensivă a utilajelor pentru a asigura accesul la cărbune, anul viitor va fi impactul mai mare", a mai declarat Burlan.

Premierul Ciucă a cerut grăbirea punerii în funcțiune a grupului 5 Rovinari, aflat în modernizare de câțiva ani. “La Complexul Energetic Oltenia există posibilitatea ca într-un timp relativ scurt, mai precis în luna mai, să pună în funcțiune încă o turbină și astfel să adăugăm încă 300 de MW, iar prin reluarea lucrărilor de finalizare a investiției de la Iernut, până la finele anului să avem de asemenea cel puțin 210 MW în plus, ceea ce ne ajută foarte mult în toate demersurile pentru a putea produce cât mai multă energie", a spus Ciucă.

Salariații CE Oltenia cer majorarea veniturilor, pentru a asigura mai mult cărbune.

Vizualizări: 2,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: