Eveniment

Au furat motorină din benzinării. Foloseau o mașină cu numere false!

Doi indivizi din județul Vâlcea au fost condamnați la doi ani de închisoare, cu executare, de magistrații Judecătoriei Novaci. Aceștia au fost judecați și pedepsiți, după ce au furat sute de litri de combustibil de la două benzinării din Gorj.

Este vorba de fapte comise în luna martie 2021. La acea vreme, unul avea vârsta de 19 ani, iar celălalt avea 18 ani. Păgubite au fost două benzinării, din Alimpești și Novaci. Tinerii aveau un mod de operare aparte pentru a fura combustibil din stațiile peco. 

Pentru aceste furturi, au folosit un autoturism marca Peugeot, albastru, care avea plăcuțe de înmatriculare cu număre false. Conform anchetatorilor, cei doi au schimbat plăcuțele de înmatriculare înainte de fiecare furt. Au mers în stațiile peco, au alimentat, după care au dat bir cu fugiții. 

De la fiecare benzinărie au furat câteva sute de litri de combustibil. ”După ce au parcat autoturismul în fața pompei de carburanți cei doi inculpați au coborât din autoturism și au alimentat în mai multe recipiente situate în portbagaj cantitatea de 210 litri motorină, după care au părăsit în trombă incinta stației fără să achite contravaloarea carburantului alimentat. Din conținutul bonului fiscal nr. 0043/10.03.2021, a rezultat că valoarea carburantului sustras este în cuantum de 1129,51 lei”, se arată în hotărârea Judecătoriei Novaci. 

Motorina sustrasă era ulterior vândută unor persoane din județul Vâlcea. Cei doi intraseră în vizorul polițiștilor după ce au săvârșit fapte similare și pe raza județului în care își au domiciliul. Astfel, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au făcut percheziții la locuințele acestora. În urma verificărilor, oamenii legii au identificat autoturismul folosit pentru comiterea furturilor, dar și mai multe seturi de plăcuțe de înmatriculare, printre care și cele folosite la momentul comiterii furturilor pe raza județului Gorj. 

Reprezentanții cele două benzinării păgubite s-au constituit parte civilă în dosar cu sumele aferente combustibilului sustras de cei doi. Instanța s-a orientat spre minimul special al infracțiunilor, în primul rând pentru că aceștia au despăgubit benzinăriile, achitând contravaloarea combustibilului sustras.

Hotărârea pronunțată de Judecătoria Novaci, în data de 16 septembrie, nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 2,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: