Eveniment

S-a urcat băut la volan și asta i-a schimbat viața

Un gorjean din Bălești este nevoit să renunțe temporar la cariera pe care și-a făcut-o, muncind în construcții în Anglia. Acesta era șef de echipă, dar îi va fi mai greu să ajungă acolo, după ce a fost condamnat pentru că a condus băut la volan.

Fapta s-a petrecut în aprilie 2021, într-o seară, când bărbatul a băut bere cu un prieten și apoi s-a urcat în mașină să îi ducă acasă. Polițiștii l-au oprit pe strada Barajelor, din Târgu Jiu. “Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în rechizitoriu.

Șoferul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la orele 22:55, respectiv 23:55. Conform Buletinului de alcoolemie toxicologică emis de SML Gorj, rezultatul alcoolemiei a fost de 1,82 g%o la prima probă recoltată şi de 1,64 g%o la a doua probă.

“Instanţa apreciază că aplicarea unei pedepse cu închisoarea este necesară în scopul prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni și pentru a-l face pe inculpat să conştientizeze consecinţele faptei sale, apte să antreneze urmări grave pentru ceilalţi participanţi la trafic, cât și pentru sine, astfel că va respinge susţinerile apărătorului inculpatului, în sensul de a se dispune amânarea aplicării pedepsei amenzii penale, motivat de faptul că inculpatul lucrează în Anglia”, se arată în documentul de la dosar.

Gorjeanul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar în termenul de încercare de doi ani trebuie să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă etc.

Toate aceste obligații îi vor face aproape imposibilă munca în străinătate. Sentința dată de Judecătoria Târgu Jiu în cursul acestei luni nu este definitivă.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: