Actualitate

Prima amendă pentru o benzinărie din Gorj

Sunt controale în toată țara, la benzinării, făcute de Protecția Consumatorului, ANAF sau Inspecția Muncii.

În Gorj, prima amendă a fost anunțată de Garda de Mediu.

“Comisarii Gărzii de Mediu Gorj derulează în această perioadă un control tematic la toate stațiile de distribuție carburanți din județul Gorj. Astfel, pe raza localități Bumbești-Jiu, comisarii au constatat încălcări ale legislației de mediu, motiv pentru care societatea în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 30.000 lei, fiind obligată să-și remedieze toate deficiențele constatate”, a transmis Garda de Mediu Gorj.

Controalele au început după panica de săptămâna trecută, când s-au format cozi la pompă, pe fondul zvonului că litrul de motorină va ajuge la 10-12 lei. Unele stații au crescut prețul în seara respectivă, iar asta a amplificat panica.

Interesant este că președintele PNL, Florin Cîțu, a criticat controalele dispuse de premierul liberal Ciucă. „Am văzut săptămâna trecută un desant al instituțiilor statului, împotriva companiilor private, pentru că, așa ne spuneau cei care au început acest desant, prețurile au crescut nejustificat. Ceea ce am văzut atunci, eu sper să se oprească, pentru că acest atac împotriva sectorului privat nu face bine, în acest moment. Avem nevoie de un sector privat care să performeze, un sector privat puternic, nu un sector privat hăituit”, a spus luni liderul PNL.

Vizualizări: 4,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: