Social

Pacient din spitalul rămas fără oxigen: Medicii au reacționat imediat

O pacientă internată la spitalul din Târgu Cărbunești, rămas fără oxigen în această dimineață, ne-a transmis cum a simțit ea evenimentul, din interior.

“Sunt internată la Cărbunești pe secția medicală suport covid. De dimineață, pe la 6,30, într-adevăr anunțai și eu asistenta că o bolnavă din salonul meu nu mai are oxigen. Foarte operative fetele au adus butelie cu oxigen și pe o doamnă au luat-o imediat din salon și cred că au transferat -o pe altă secție ori la alt spital. Deci tot respectul și toată lauda cum au acționat. Au zis că este o pană la instalația de oxigen pe tot spitalul, dar se rezolvă repede”, ne-a scris pacienta. 

Aceasta spune că personalul medical a făcut tot ceea ce este omenește posibil. “Ce pot să-ți spun că medicii de aici sunt super de treaba, cel puțin pe secția medicală unde sunt eu internată. Se vede clar că își dau interesul și nu ce se aude. Mulțumesc lui Dumnezeu că eu am venit la spital fără să stau să se agraveze acasă. Fac Cefort injectabil și trebuie să stau sub observație, fiind și alergica”, a mai transmis aceasta.

O relatare a făcut pe pagina de socializare și un salariat al spitalului, revoltat că în presă apar informații cum că personalul nu a știut de problemă și ar fi aflat de la salariații DSP Gorj, veniți în control, ca în fiecare dimineață. “Digi 24 minte cu nerușinare... fiind de serviciu la urgență și la momentul respectiv având patru pacienti, la nici cinci minute după ce am observat că sursa de alimentare nu mai funcționează, noi trecând imediat pacienții pe tuburi de oxigen, au venit din toate secțiile personal medical plângând, implorând să le dăm și lor tuburi de oxigen.... așa că personalul știa, nu mai răspândiți știri false și dați apă la moară unora care au întotdeauna ceva de comentat la tot și toate....”, a scris Nicu Sandu.

Două femei din Rovinari au murit după ce spitalul a rămas fără oxigen. Zeci de pacienți au fost transferați la alte spitale, dar cei mai mulți vor fi duși înapoi, pentru că problema a fost remediată.

IPJ Gorj a anunțat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Vizualizări: 2,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: