Social

Incredibil. Spitalul Târgu Cărbunești nu a anunțat defecțiunea de la instalația de oxigen

Sună incredibil, dar conducerea spitalului din Târgu Cărbunești nu a anunțat autoritățile de defecțiunea produsă la instalația de oxigen, deși circa 80-90 de pacienți Covid erau dependenți de oxigen.

Potrivit unor surse, defecțiunea s-ar fi produs la ora 6,34. Oficial știm că planul roșu de intervenție a fost declanșat la ora 7.35. Inspectorul șef al ISU Gorj a fost anunțat la ora 7.11 și a informat la rândul lui Departamentul pentru Situații de Urgență și IGSU. 

Modul în care au aflat autoritățile județene de defecțiune este șocant. Practic, salariații Direcției de Sănătate Publică Gorj care verifică zilnic secțiile ATI Covid din județ au ajuns la spitalul din Târgu Cărbunești în jurul orei 7.00. Au aflat de la salariați că este o defecțiune la instalația de oxigen, pe care încearcă să o remedieze, și l-au anunțat pe directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, care a alertat mai departe inspectorul șef al ISU Gorj. Era deja ora 7.11. Acesta a alertat mai departe Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar la ora 7.35 a fost declanșat Planul Roșu de Intervenție.

Au fost mobilizate spitale din tot județul pentru a primi pacienți dependenți de oxigen de la Târgu Cărbunești, au fost menținuți salariații din schimbul de noapte de la Serviciul de Ambulanță Gorj, au fost cerute butelii cu oxigen din județele vecine... Dar toate acestea puteau fi făcute cu o oră mai devreme. Doi oameni au murit, iar prefectul Marcel Iacobescu spune că a aflat de la medici că mureau oricum de Covid...

“Informațiile pe care le am sunt că acești oameni aveau o formă foarte gravă de Covid și oricum ar fi murit de Covid”, a spus prefectul Iacobescu. 

O să le comentăm pe toate mai târziu, nu acum, la cald.

Vizualizări: 1,806

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: