Eveniment

Decizie pentru singurul mascat rămas după gratii

Singurul polițist rămas în spatele gratiilor, în cazul „Dodoi” din Novaci, ar putea sta următoarea lună în arest la domiciliu, la fel ca și colegii săi de la SAS. 

Tribunalul Gorj a decis, miercuri, înlocuirea „măsurii arestării preventive a inculpatului Buligan Ionuţ-Alin, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”.

Agenții de poliție Ionuț Alin Buligan, Alexandru Cătălin Mihălcescu, Tudorel Vladuț Rovența și Ionuț Popescu, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din IPJ Gorj, au fost trimiși în judecată pentru tentativă de omor și tortură, după ce l-au bătut pe Constantin Dodoi, un bărbat de 41 de ani, în sediul Poliției Novaci și, mai apoi, în autospeciala MAI, cu care acesta a fost transportat la Târgu Jiu.

Incidentul a avut loc pe 20 mai, când Dodoi a ignorat semnalele polițiștilor, a continuat să conducă și a lovit un agent care încerca să-l oprească. 

În dosar au mai fost trimiși în judecată Ilie Cosmin Anica, șeful echipei de intervenție, dar și comisarul șef Daniel Popescu, fostul șef al Poliției Novaci. 

Luni, Tribunalul Gorj a constatat neregularitatea rechizitoriului, procurorul fiind obligat de instanță să descrie în detaliu activitatea infracțională în sarcina fiecărui inculpat.

Vizualizări: 7,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: