Ultima oră

Un român din trei trăiește la limita sărăciei

România este țara cu cel mai mare risc de sărăcie din întreaga Uniune Europeană după cum arată un studiu Eurostat. 

Un român din trei trăiește la limita sărăciei, chiar dacă are un loc de muncă se arată în raportul Eurostat care a fost lansat la Bruxelles, de către Comisia Europeană. Datele statistice dezvăluie și nivelul de trai din fiecare țară iar România se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește calitatea vieții.

Potrivit Eurostat, românii muncesc din greu, dar calitatea vieții este mult sub ceea ce europenii consideră a fi un trai decent. 

În 2021, România avea cel mai mare risc de sărăcie din Uniune și, în jur de 35 la sută din populație supraviețuia, de la o zi la alta. 

La ţară riscul de sărăcie atinge chiar și la jumătate din populație. Diferența dintre nivelul de trai de la sat față de cel de la oraș este cea mai mare din Uniunea Europeană.

Conform datelor Comisiei Europene, adulții din România sunt la coada clasamentului Uniunii în ceea ce privește abilitățile digitale de bază, adică nu ştiu să lucreze pe un calculator, de exemplu. În plus, suntem în top şi la tinerii care nu sunt angajați. Pratic, 20 la sută dintre aceştia nu urmează cursuri de formare profesională sau orice altă formă de pregătire.

În raportul Comisiei Europene, avem și cele mai proaste condiții de locuit. Fie nu avem unde să stăm, fie mulți au parte de condiţii precare, insalubre sau supraglomerate. Mai mult, peste 21 la sută la sută dintre oameni nu au acces la instalaţiile sanitare de bază în timp ce media Uniunii este de sub 1 la sută.

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: