Actualitate

CEO a crescut prețul cărbunelui

Complexul Energetic Oltenia a crescut prețul cărbunelui livrat termocentralei din Craiova, care s-a desprins anul trecut de compania gorjeană.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, se plânge că a crescut astfel prețul energiei termice pentru populație. „Nu înţeleg de ce CEO nu şi-a respectat promisiunea? Ni s-a spus că ni se dă cărbunele la acelaşi preţ, nu ni s-a dat la acelaşi preţ, iar în ultimele zile au majorat preţul cărbunelui cu 30%. Nu înţeleg de ce nu şi-au ţinut promisiunea şi de ce au crescut preţul. Nu există nici o justificare”, a spus primarul.

Reprezentantul SE Craiova, Dan Vasile, a spus că nici cantitatea prevăzută în contract nu este respectată. ” Cei de la CEO nu prea ne dau cantitatea necesară, deşi avem contract. În protocol era trecut că este obligatoriu să ne livreze cărbune pentru funcţionare normală. La momentul acela preţul era 92,5 lei/tonă. Ulterior a crescut la 120,3 de lei/tonă. De când ne-am separat şi până în prezent ne-au livrat cu 30% mai puţin decât trebuia. Nu s-a pus problema că nu avem posibilitatea să le plătim. De exemplu, în noiembrie în loc să-mi dea 210 mii de tone, mi-au dat 140 de mii de tone. Acum luăm cărbune din rezerva de stat”, a declarat Dan Vasile, director SE Craiova.

La finalul anului trecut, a avut loc o divizare simetrică, prin care sucursala Electrocentrale Craiova a devenit o societate de sine stătătoare.

Vizualizări: 1,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: