Actualitate

CE Oltenia cumpără 20 de mii de tone de piatră pentru drumuri

CE Oltenia ia măsuri pentru amenajarea drumurilor din interiorul carierelor miniere. În acest sens, a lansat o procedură pentru achiziția de piatră de carieră și concasată, suma alocată în acest sens fiind de circa 917 mii lei. 

”Produsul este necesar pentru asigurarea infrastructurii drumurilor tehnologice în cariere, aliniamente de benzi transportoare, precum şi pentru amenajarea platformelor de revizie la utilajele de mare capacitate”, se arată în anunțul de achiziție al CE Oltenia.

Piatra va fi utilizată pentru recondiționarea drumurilor tehnologice ale UMC Roșia-Peșteana-Sector Roșia, UMC Rovinari, pentru Sectoarele Tismana și Pinoasa, UMC Jilț-Sectoarele Jilț Nord și Jilț Sud, UMC Motru, cu Sectoarele Roșiuța și Lupoaia. În total, este vorba de achiziția a peste 19.500 tone de piatră. 

Compania energetică primește oferte până în data de 10 februarie. O comisie de evaluare va deschide ofertele în aceeași zi, pe platforma națională de achiziții. 

Recondiționarea drumurilor tehnologice este una dintre măsurile luate de cei din administrația companiei după tragedia de la cariera Jilț Sud, când trei salariați și-au pierdut viața. Ministrul Virgil Popescu spunea zilele trecute că pe drumurile din carieră nu poate circula nicio mașină. 

Vizualizări: 1,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: