Actualitate

Budăi: Au fost alterate urmele lăsate de autoutilitară

Declarație ciudată făcută de ministrul Muncii, Marius Budăi, în legătură cu accidentul de muncă de la Cariera Jilț Sud, din 17 ianuarie. ”Imediat după producerea evenimentului, perimetrul nu a fost asigurat și am considerat că au fost alterate urmele lăsate de autoutilitară”.

 

Din această cauză, compania și-a luat o amendă. „Comisia de cercetare a constatat că SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. a modificat starea de fapt a drumului pe care s-a deplasat mijlocul de transport implicat în eveniment, încălcându-se prevederile art.13 lit. p) din Legea nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă, cu modificărilre și completările ulterioare, fapt pentru care SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 lei, conform procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 00016887/19.01.2023”.

Nu este clar ce înseamnă acest “imediat după”, dacă salvatorii sunt cei care au trecut pe acolo și au stricat urmele sau alte mașini. Oricum, nimeni, niciun organ de anchetă, nu a delimitat perimetrul cu pricina.

În raportul efectuat de Inspecţia Muncii se mai precizează şi că instituția a făcut, în perioada 2016 – 2022, 158 de controale la toate minele deținute de Complexul Energetic Oltenia. În cadrul acestor controale au fost stabilite 210 măsuri și au fost aplicate amenzi în valoare de 436.000 lei.

De altfel, fiecare luptă acum să arate că el este mai acoperit de hârtii decât celălalt. Câtă vreme condițiile de transport sunt aceleași de zece ani, este clar hârtiile au acoperire în realitate.

Transportul în cariere cu mașini a fost reluat astăzi, după o întrerupere de două zile.

Vizualizări: 2,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: