Actualitate

Ciucă: Am dispus extinderea controlului la toate achizițiile de la CE Oltenia

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca toate contractele de achiziţie de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate.

„Am cerut un amplu control privind măsurile luate pentru siguranța muncii. Raportul este la Guvern. De asemenea, am cerut ca toți cei care au încălcat aceste norme de securitate a muncii să fie demiși sau să își dea demisia. Doresc şi dispun ca toate contractele de achiziţie de la Complexul Energetic Oltenia să fie verificate şi să fie identificate motivele pentru care aceste contracte de achiziţii nu au asigurat condiţiile necesare normale pentru desfăşurarea activităţii în interiorul complexului şi în special în carierele de exploatare a cărbunelui”, a spus Nicolae Ciucă, în ședința de Guvern de joi.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că principala cauză a accidentului de Jilț Sud a fost faptul că angajații au fost transportați într-un vehicul de marfă.

„Principala cauză a fost că cele două echipe de reparații au fost îmbarcate într-un mijloc de transport marfă, care nu putea transporta persoane, împreună cu echipamentele. Acesta s-a răsturnat pe un drum foarte accidentat, principala cauză fiind tocmai folosirea unui autovehicul de transport marfă, fără nicio protecție pentru persoane”, a precizat Virgil Popescu. El a menționat că gradul de uzură a mașinilor și durata de funcționare a acestora este de peste 40 de ani.

Ministrul Energiei a mai precizat că a cerut ca, în maximum 15 zile, Directoratul CEO să vină la aprobat cu un plan clar de investiţii, asigurarea echipamentelor de protecţie a muncii pentru personal, efectuarea transportului în condiţii de siguranţă şi „orice alte măsuri necesare”.

Vizualizări: 1,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: