Actualitate

Minerii avertizează: Nu mai putem merge prin noroi

Minerii din Complexul Energetic Oltenia se revoltă, pe paginile de socializare, împotriva deciziei de a merge pe jos, 4-5 kilometri, până la utilaje, după ce Inspecția Muncii a constatat că mijloacele de transport sunt neconforme.

Mulți dintre ei amenință că vor rămâne în sălile de apel, la dispoziția unității, până când vor fi asigurate mijloacele de transport.

Sunt salariați care fac 40-50 de minute până la utilaj și ajund epuizați la locul de muncă, pentru că vorbim de mers prin nămol, nu pe asfalt.

La 24 de ore, se pierde aproape un schimb cu mersul pe jos, mai spun oamenii. “40-50 de minute merg norocoșii pe jos! Sunt puncte de lucru situate și la 6 km de sediu, așa că prin noroaie faci cel puțin dublu decât dacă ai merge pe drum normal, deci faci vreo 2 ore”, a scris cineva pe pagina de socializare. “La câți bani au luat pe contracte cu CEO, numai vilceanu 170 miliarde vechi în 2022, poate face cadou o tancheta bună. Conformă. Dacă eram ministru, în urma tragediei de la Jilt, prima măsură era sa-i cer în regim de urgenta lui sarcina mașini bune spre foarte”, a comentat Mihai Nanu. “Mergi 6 km pe jos prin noroaie, vânt, ger, nu mai ești bun de muncă și randamentul este minim”, a transmis un alt salariat.

Mai mulți mineri avertizează că nu sunt dispuși să facă acest efort mai mult de câteva zile și le cer liderilor sindicali să se implice în găsirea de soluții.

Vizualizări: 2,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: