Actualitate

Plătește pentru că nu le-a făcut contracte angajaților

Un angajator cu sediul social în satul Buduhala, comuna gorjeană Telești a fost sancționat cu suma de 40.000 lei pentru folosirea în activitate a două persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă prestau activitate ca muncitori necalificați în domeniul agricol, în satul Telești, comuna Telești.

Alt angajator cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Persoana identificată de către inspectorii de muncă presta activitate ca lucrător gestionar, în satul Telești, comuna Telești.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj transmite tuturor angajatorilor toleranță zero față de munca nedeclarată și de cea subdeclarată, precum și față de evenimentele care implică securitatea și sănătatea în muncă”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

În săptămâna 16-20 ianuarie 2023, trei persoane au fost depistate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, în timp ce prestau muncă nedeclarată pentru doi angajatori, pe raza județului Gorj. Au fost aplicate amenzi în cuantum de 184.000 lei.

În perioada menționată, inspectorii de muncă cu atribuții de control în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă au efectuat un număr de 46 controale, fiind aplicate 30 sancțiuni și dispuse 129 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Vizualizări: 971

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: