antiVirale

Târgu Jiu: Polițiștii, cu ochii pe festivalul Magic Fest

Polițiștii gorjeni au fost cu ochii pe festivalul Magic Fest de la Târgu Jiu, pentru a le vorbi tinerilor despre pericolul consumului de droguri.

„Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu polițiști din cadrul Biroului de Siguranță Școlară și un reprezentant al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Gorj, au desfășurat activități care au avut ca scop conștientizarea tinerilor asupra riscurilor la care se expun în cazul consumului de substanțe psihoactive, în Municipiul Târgu-Jiu, în zona Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu", unde a avut loc festivalul Magic Fest. Polițiștii au purtat discuții tinerii, punând acent pe consecințele devastatoare ale consumului de droguri și consumului de alcool. De asemenea, au fost diseminate o serie de materiale informative”, au transmis reprezentanții IPJ Gorj

Activitățile preventive vor continua și în următoarele două zile. Tragedia de la Saga Festival, unde un tânăr a decedat și alții au ajuns la spital după ce au consumat substanțe ilegale, a redeschis o problemă îngrijorătoare în România: vârsta fragedă la care începe consumul de droguri.

Vârsta medie la care poate debuta consumul de droguri, în special canabis și combinații de droguri sintetice, a scăzut în prezent la 13 ani, potrivit specialiștilor Agenției Naționale Antidrog.

Mulți dintre cei care încearcă substanțele psihoactive (care alterează stările conștiinței și psihicului) sunt dispuși să încerce aproape orice combinație, despre care nu au habar ce conține, motiv pentru care efectele pot fi imprevizibile sau chiar dramatice.

Vizualizări: 3,232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: