Eveniment

Au confiscat cherestea și... pește

Au fost ample controale ale poliției joi în Gorj, în colaborare cu Garda Forestieră, Direcția Silvică, Direcția Sanitar - Veterinară și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi.

Controlul a fost pentru “prevenirea şi combaterea circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării ilegale a materialelor lemnoase și a produselor din pește”.

“Au fost efectuate 24 de controale la societăți comerciale, verificate 21 de autovehicule care efectuau transporturi de material lemnos și produse din pește, fiind legitimate peste 120 de persoane”, a transmis IPJ Gorj.

Au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 38.900 de lei.

Totodată, a dispusă măsura confiscării a 38 mc lemn de foc și cherestea, în valoare de aproximativ 13.000 de lei, precum și 16 kg de pește. 

“Cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii au identificat o femeie și un bărbat, de 53 și 44 de ani, din municipiul Târgu Jiu, reprezentanți ai două societăți comerciale din municipiu, care ar fi procesat produse piscicole, fără a deține documente legale de proveniență. 

În ambele cauze s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, a mai comunicat Poliția.

Vizualizări: 3,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: