Eveniment

A furat o mașină din microcarieră și a dat cu ea în pom

Un motrean de 21 de ani a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, cu amânarea pedepsei, după ce furat o mașină ca să se plimbe puțin cu ea, deși nu avea permis. Acesta era angajatul unei microcariere de cărbune din zona Motru și era plătit că încarce mașina cu cărbune. Când a văzut-o cu motorul pornit și cheia în contact, a fost tentat să dea o tură dar, neavând permis, în doar câteva minute a lovit un copac, dar și o mașină parcată. Sentința Judecătoriei Motru din 7 iulie nu este definitivă.

Fapta s-a petrecut pe 16 septembrie 2019, când polițiștii din Motru au fost sesizați că pe DJ 673 Dealu Pomilor a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Polițiștii au constatat că tânărul care atunci avea 18 ani a sustras din incinta unei microcariere de cărbune o autoutilitară marca VW Transporter. Omul a văzut că mașina avea motorul pornit și cheile în contact, așa că s-a suit la volan, a condus-o în incinta carierei, pe drumul de acces, și de aici pe DJ 673 Dealu Pomilor, o distanță de circa 50 - 60 m, după care a executat un viraj la stânga, pentru a întoarce autovehiculul, intrând în coliziune cu autoturismul marca VW Polo, care era parcat regulamentar, pe partea dreaptă a drumului, din impact rezultând avarierea celor două autovehicule.

“Efectuându-se verificări în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit că inculpatul nu poseda permis de conducere auto, fapt confirmat și de acesta”, se arată în documentul de la instanță.

Astfel, tânărul a fost condamnat atât pentru furt, cât și pentru conducerea unei mașini pe drumurile publice fără permis.

Vizualizări: 2,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: