Eveniment

A cumpărat o mașină radiată din circulație

Un gorjean a cerut în instanță anularea unei amenzi de 2.450 de lei și restituirea certificatului de înmatriculare reținut de agentul constatator.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pe 7 martie anul acesta, pe motiv ca ar fi circulat cu numere aflate pe o mașină ce fusese radiată din anul 2019 din Germania, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

Gorjeanul a explicat că a achiziționat autoturismul de la o persoană, în cursul anului 2021, urmând să perfecteze contractul de vânzare cumpărare la o dată ulterioară, însă acesta, deși a fost contactat în nenumărate rânduri, a invocat diverse pretexte că este plecat și că îl va contacta el.

Bărbatul ar fi aflat că mașina fusese radiată abia atunci când i-a fost reținut certificatul de înmatriculare și i s-a întocmit dosar penal.

Autoturismul marca Audi A6 avea și inspecția tehnică periodică expirată din anul 2018 , autovehiculul fiind radiat din circulație de autoritățile germane din anul 2019. De asemenea, șoferul nu avea nici asigurarea obligatorie.

Aceste ultime motive au determinat instanța Judecătoriei Târgu Jiu să respingă plângerea gorjeanului la începutul acestei luni, motivând că acesta era obligat să se asigure că are ITP și RCA înainte de a circula pe drumurile publice.

Vizualizări: 3,826

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: