Actualitate

Activitate sistată la Plopșoru, după accidentul de muncă

Doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă s-au deplasat în comuna Plopșoru, județul Gorj, în vederea efectuării cercetării inițiale a evenimentului produs astăzi, 26.01.2023, în urma căruia doi muncitori au fost prinși sub un mal de pământ. 

„În urma acestui eveniment Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a sistat activitatea desfășurată de către angajator la locul de muncă unde s-a produs evenimentul, pe raza comunei Plopșoru.

Angajatorul a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 lei, conform legislației în vigoare, pentru nerealizarea măsurilor dispuse de către inspectorii de muncă în urma unui control anterior, respectiv neasigurarea mijloacelor de protecție colective împotriva surpării terenului“, a transmis instituția publică.

Echipajele de salvare sosite la fața locului au constatat că două persoane de sex masculin, în vârstă de 47, respectiv, 49 de ani, au fost scoase de sub malul de pământ de către colegii alături de care efectuau lucrările la rețeaua de apă. Cele două persoane au fost evaluate medical la fața locului, iar apoi au fost transportate la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale. 

Cei doi lucrau la extinderea sistemului de alimentare cu apă.

Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: