Social

Alertă în Gorj. Instalația de oxigen a spitalului Covid s-a oprit! update: Primele decese! - VIDEO

S-a dat alarma la spitalul din Târgu Cărbuneşti după ce instalaţia de oxigen s-a oprit. A fost activat planul roşu de intervenţie. 

La faţa locului sosesc echipaje SMURD care intervin pentru a aduce oxigenul de care este nevoie la Terapie Intensivă. Acolo sunt foarte mulţi pacienţi care au nevoie de oxigen şi riscă să aibă probleme grave dacă nu vor primi oxigen la timp. 

Echipele de salvare aduc butelii cu oxigen pentru a-i ajuta pe pacienţii care au nevoie. Prefectul judeţului a intrat prin telefon la România TV şi a spus că speră ca problema să fie rezolvată în două ore.

actualizare, 08.30: Circa 80-90 de pacienți din cei 152 internați aveau nevoie de suport de oxigen. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, a apărut o defecțiune la instalația de oxigen. “Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ pentru a fi redistribuite către spitalul din Tg-Cărbunești. A fost solicitat sprijin din județele invecinate. În acest moment o parte din pacienți sunt transportati cu ambulanțele către alte spitale”, a mai anunțat ISU Gorj

A fost activat planul roșu de intervenție. “Situația este deosebit de gravă, instalația de oxigen a clacat”, a spus prefectul Marcel Iacobescu. “Timpul de intervenție pe care firma de mentențanță ni l-a dat este de două ore”, a mai spus prefectul.

Acesta a precizat că pacienții care sunt în stare mai gravă sunt mutați la spitalul din Târgu Jiu, dar aici erau deja ocupate toate paturile de terapie intensivă.

actualizare 08.40: Două persoane au decedat, a anunțat prefectul de Gorj. “Medicii spun că nu putem asocia decesele cu evenimentul, pentru că erau în stare gravă și fuseseră trecuți pe butelii de oxigen”, a explicat acesta.

actualizare 09.00: Ministerul Sănătății: ”Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora.”

09.30: Spitalul din Târgu Jiu a disponibilizat 14 paturi de terapie intensivă pentru a prelua pacienții de la Târgu Cărbunești. Poliția rutieră și Poliția locală au avut grijă ca ambulanțele să poată ajunge cât mai repede.

09.42: Planul roșu de intervenție a fost declanșat la ora 7.35, a precizat ISU Gorj. Inspectorul șef al ISU Gorj a fost anunțat la ora 7.11 și a informat la rândul lui Departamentul pentru Situații de Urgență și IGSU. Defecțiunea la instalația de oxigen s-ar fi produs la ora 6.34, susțin surse neconfirmate încă.

12.00: A fost înregistrat și al treilea deces. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 79 de ani, care a fost transportată la spitalul din Târgu-Jiu.

12.20: Bilantul pacienților transferați: 13 la Spitalul Tg-Jiu, 7 la Spitalul Rovinari, 1 la Spitalul CFR Craiova, 2 la Spitalul  Novaci. În total au fost transferați 23 de pacienți.

14.00: Managerul spitalului, Constantin Târziua, a confirmat că unitatea medicală a rămas fără oxigen, nefiind vorba de o defecțiune.

20.00: Numărul de decese anunțate a ajuns la patru.

Vizualizări: 3,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: