Social

Singurul cămin cultural din localitate, redeschis după zece ani

Căminul cultural din comuna gorjeană Turburea va fi redeschis în câteva luni, după zece ani de când a fost pus lacătul pe el. Investiția de reabilitare, începută în primăvară prin Compania Națională de Investiții, va fi finalizată peste câteva luni.

”Investiția realizată la Căminul Cultural din comuna Turburea se ridică la aproximativ 170.000 de lei și este realizată prin Compania Națională de Investiții. Se face o reabilitare totală și dotarea cu cele necesare pentru desfășurarea în bune condiții e evenimentelor culturale. Va avea o capacitate de 400 de locuri și sperăm să fie folosit”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Căminul Cultural este singurul din comună. Din păcate, și din cauza pandemiei, activitățile au cam lipsit în ultimii doi ani. “Din 2009, de când am venit la primărie, am avut doar două acțiuni la cămin, dar am făcut multe improvizații, iar apoi am preluat cantina și am organizat acolo evenimentele. Din păcate, de când a început pandemia nu am mai făcut nimic”, a mai spus primarul.

Câțiva ani de rupere a unor tradiții s-ar putea să conteze mai mult decât de imaginăm acum, mai ales pentru generația tânără.

Vizualizări: 1,013

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: