Politică

Orban: M-am retras din grupul PNL

Fostul lider liberal Ludovic Orban şi-a anunţat marţi în plen retragerea din grupul deputaţilor PNL. ”PNL trebuie să se întoarcă cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”, a afirmat Orban.

”Am cerut cuvântul pentru a informa plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras, din grupul PNL şi îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat”, a spus Orban în plen. 

El a arătat că motivul principal al deciziei este legat de obligaţia morală pe care o are faţă de cetăţenii care au avut încredere în el şi în PNL, aceea de a-şi respecta angajamentele din campania electorală.

”Din păcate, astăzi nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în respectarea acestor obligaţii morale faţă de cetăţeni decât de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei parlamentari. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele 4 luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea acţiuni politice îndreptate împotriva intereselor României nu mi-a fost dat să văd”, a spus el. 

Potrivit lui Orban, ”s-a creat o criză politică artificială, din motive pe care nu le-a înţeles niciun cetăţean”. 

”A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliţia, şi cetăţenul român a fost lăsat fără guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populaţiei îl respinge. Nu pot să fiu părtaş la acest lucru, numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional. Sunt un om cu conştiinţă, care îşi iubeşte ţara şi aceasta este o formă de protest. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viaţa”, a mai spus Orban. 

El a afirmat că, pentru a se întoarce, trebuie îndeplinite anumite condiţii: ”Conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf, eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”.

Vizualizări: 3,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: