Politică

Vai de capul lor! Și-au dat seama că nu pot lăsa pensionarii și copiii fără bani

Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Guvernul schimbă din nou restricțiile, după ce și-au dat seama că au pus pensionarii în situația de a rămâne fără bani. 

Autoritățile responsabile s-au reîntâlnit luni, 25 octombrie, pentru a repara bâlbele din hotărârea de guvern care reglementează noile restricții impuse pentru limitarea extinderii îmbolnăvirilor de COVID.

După haosul creat de autorități privind noile restricții, Raed Arafat a declarat luni, la finalul întâlnirii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), că ”au fost neînțelegeri juridice”.

”Referitor la accesul în instituțiile publice și private. S-au prevăzut unele execepții: pensionarii care trebuie să ridice pensia, cei care merg pentru prestații sociale, alocații pentru copii... Excepții sunt și referitor la instanțe. În rest, este nevoie de certificat verde COVID pentru acces în instituțiile publice", a declarat secretarul de stat.

Desigur, mai este nevoie și de alte excepții. Sunt oameni care au nevoie să intre la ANAF pentru a plăti asigurarea de sănătate, sunt oameni care trebuie să meargă la comisii pentru a obține certificat de handicap, sunt oameni care își depun dosarul de șomaj, sunt sute și mii de situații care nu pot fi reglementate, oamenii având nevoie să intre în instituții publice.

Noroc că în teritoriu sunt oameni normali la cap și înțeleg că oamenii nu se duc de drag la instituții, așa că nu țin la ușă oamenii fără certificat verde și mai închid ochii.

Mai mult instituții au sfidat pe față luni interdicțiile. Compania Națională Poșta Română a anunțat, luni, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2, că în subunitățile companiei clienții pot intra fără să prezinte certificatul verde.„Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum”, a transmis luni Poșta Română.

O comunicare similată a făcut și CEC Bank. ”Accesul la servicii financiare este esențial pentru asigurarea nevoilor de bază. În contextul noilor măsuri, dorim să ne asigurăm clienții că serviciile bancare de care au nevoie vor fi disponibile în continuare atât în unitățile CEC Bank, cât și prin intermediul canalelor digitale (internet banking, mobile banking, CEC_IN etc), fără a fi nevoie să prezentați un certificat verde! Bineînțeles, vom respecta în continuare măsurile de protecție și siguranță, ca și până acum: distanțarea, purtarea măștii, dezinfectarea spațiilor etc”, a transmis CEC BANK.

 

Vizualizări: 9,922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: