Actualitate

Burlan confirmă. Fondul Proprietatea trebuie să ajute CE Oltenia

Managerul CE Oltenia, Daniel Burlan, a confirmat faptul că una din întrebările Comisiei Europene legate de planul de restructurare este legată de lipsa de implicare a acționarului minoritar Fondul Proprietatea.

Informația a fost prezentată în Sabotorii acum câteva zile, sursele noastre susținând că, din punctul de vedere al Comisiei Europene, dacă statul vine cu un ajutor de stat de 1,33 de miliarde de euro în următorii ani la CEO, un sprijin trebuie să dea și Fondul Proprietatea, care deține 21,5% din acțiuni. Altfel, Fondul ar putea fi considerat un acționar privilegiat.

Burlan a confirmat la un post de televiziune că una din întrebările Comisiei Europene este legată de lipsa de implicare a acționarului Fondul Proprietatea. De asemenea, Comisia ar vrea ca societatea să aibă acoperire în contracte pe energie pentru următorii patru ani, deși practica pe piața românească este de a face contracte pe 1-2 ani. În plus, cei care au spre avizare planul de restructurare ar vrea o reducere reală a capacităților pe cărbune, în general fiind tăiate cele care nu prea erau folosite.

Vizualizări: 2,180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: