Anchetă

Omul cu epoleți din spatele lui Iordache!

La PNL Gorj, zicala potrivit căreia ”în spatele unui bărbat puternic stă o femeie și mai puternică” poate fi înlocuită cu una mai actuală: ”în spatele unui politician de succes se află câte un general”!


Candidatura senatorului Ion Iordache la funcția de președinte al organizației județene a PNL Gorj a fost validată, cu greu, în afara termenului prevăzut pentru depunere și abia după ce conducerea centrală a partidului i-a acordat derogare pentru a putea candida.

Au existat speculații, în ultima vreme, potrivit cărora conducerea PNL nu prea știe ce se întâmplă la Gorj și cum a reușit Iordache să impună în Biroul Permanent Județean oameni care nu erau membri ai partidului și că senatorul n-ar mai fi agreat pentru a prelua conducerea filialei județene. Odată cu acceptarea candidaturii s-a confirmat, încă o dată, faptul că Iordache a penetrat până la vârful PNL, dincolo de cercurile de putere și influență care conduc partidul.

Legătura lui Ion Iordache cu generalul Nicolae Ciucă a fost intermediată de generalul Ioan Sîrbu, fost comandant al Spitalului Militar Central și al Direcției Medicale a Armatei.

 


În decembrie, anul trecut, generalul Ion Sîrbu a primit titlul de ”Doctor Honoris Causa” din partea Universității ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu. 

Cu acel prilej, senatorul Iordache a spus că este apropiat sufletește de generalul Sîrbu. ,,Am fost alături de un om apropiat sufletului meu, un om care, la nevoie, a oferit necondiționat sprijin gorjenilor. Generalul maior medic profesor universitar doctor a „sfințit” toate locurile prin care a trecut și le-a oferit din harul său. Născut la Piscuri, în Plopșoru, a cunoscut neajunsurile și sărăcia, dar și dragostea părintească nețărmuită. Înzestrat cu spirit, forță și ambiție, a reușit o carieră spectaculoasă cu recunoaștere internațională în implantologie dentară și are 7 brevete de invenție. Prin muncă, Ioan Sârbu a devenit profesor universitar, medic militar și comandant al Institutului Medico-Militar, al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, al Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale”, a arătat senatorul.

 


Candidat

Generalul Sîrbu apare acum pe lista de candidați pentru un loc în Biroul Permanent Județean al PNL Gorj, însă în tabel nu este menționată poziția pentru care optează acesta.

Potrivit unor informații, Ioan Sîrbu ar avea asigurată prima poziție pe lista de deputați a PNL Gorj la alegerile parlamentare de peste doi ani.

Omul din spatele lui Iordache nu este novice în ale politicii. Acesta a candidat, fără succes, la alegerile locale trecute, din partea Alianţei Bucureşti 2020, pentru Primăria Generală a Capitalei.

În 2016 s-a aflat pe poziția a doua, pentru un mandat de deputat, pe lista PNL Argeș.

 


Controverse


În 2012, pe când era consilier al ministrului Educației, a fost acuzat de plagiat.

Cursul său de implantologie, a dezvăluit ziarul Adevărul la acea vreme, este inspirat din tratatul "Dental Implants: The Art of Science", al cărui autor este profesorul american Charles Babbush. Potrivit sursei citate, în lucrarea denumită "Curs practic de implantologie orală" a lui Sîrbu se regăsesc capitole întregi din lucrarea implantologului american, pe care o citează doar la Bibliografie.

Cam tot pe atunci, Evenimentul Zilei nota că, deși generalul și-a recunoscut inițial fapta, dând vina pe tinereţe şi pe lipsa materialelor de specialitate din 2004, acesta a susținut, ulterior, că nu a plagiat.

Același ziar scria, în urmă câțiva ani, citând un fost jurnalist, că Manuela Sîrbu, soţia fostului Director al Spitalului Militar, avea relații strânse cu senatorul liberal, Alina Gorghiu. Manuela Sîrbu ar fi fost parteneră şi în cabinetul de avocatură Gorghiu, Pop şi Asociaţii. Manuela Sîrbu și Alina Gorghiu sunt de altfel coautori ai unei publicații de specialitate, Medierea Conflictelor, apărută în 2013 la Universul Juridic.

Potrivit site-ului știrileprotv.ro, generalul Ioan Sîrbu, a fost suspectat în 2015, de procurorii DNA de ilegalități comise pe când era și șeful Direcției Militare din Ministerul Apărării Naționale. Ar fi achiziționat, în mod abuziv, un aparat de reconstrucție dentară în valoare de 200.000 de euro, dar care n-a fost utilizat nici măcar o dată de medicii militari.

Sîrbu s-a apărat, la vremea respectivă, afirmând ca nu din vina lui n-a fost folosit, ci pentru că așa au decis cei care i-au urmat la conducerea spitalului și l-a atacat pe generalul Gabriel Oprea, pe seama căruia punea acea investigație.

 


PERSPECTIVE


Tata-mpunge și eu trag, ce mai PeNeLe îmi fac. Am adaptat și zicala fiindcă "debutul lucrativ" naște perspective interesante. 

Dacă analizăm și fotografia, constatăm că Iordache a evoluat, mai nou transmițând și prin limbajul mâinilor. Rămâne de văzut pe care din semnele mâinilor se pliază rezultatele din 2024. PNL fiind un partid de dreapta... musai să analizăm semnificația mâinii dreapte! 

P. S. - Rog "trompetele" să nu se activeze. Nu de alta... dar nu-mi doresc să mă apuc de mâncat lămâi! 

 

Vizualizări: 7,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: