Anchetă

Și-a bătut fratele, după care a asmuțit câinii asupra acestuia 

Un gorjean din Tismana este bun de plată după ce și-a agresat fratele și a asmuțit câinii asupra acestuia. Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu l-au condamnat la 3000 amendă penală. 

Incidentul a avut loc în 16 decembrie 2021, în jurul orei 16:00. Victima le-a spus anchetorilor că se afla în satul Sohodol, însoțit de două persoane, pentru a delimita o suprafaţă de teren pe care acesta o deţine. La faţa locului, s-a prezentat şi fratele său şi, fără a avea un motiv, l-a lovit cu un lemn în zona capului şi a corpului, după care şi-a asmuţit câinii asupra sa, fiind astfel muşcat. Pentru leziunile suferite a primit, în baza certificatului medical, 16-18 zile de îngrijiri medicale.

În fața instanței, agresorul a spus că nu a făcut altceva decât să se apere, după ce fratele său l-ar fi atacat. Numai că punctul său de vedere nu i-a convins pe magistrați. 

”Din declaraţia inculpatului (…) rezultă că într-adevăr la data de 16.12.2021 s-a întâlnit cu fratele său, care i-a spus să nu treacă cu oile pe proprietatea sa, iar pe fondul unor discuţii contradictorii, persoana vătămată l-a lovit cu o cutie de vopsea, motiv pentru care a luat o bucată de lemn de pe sol şi a lovit-o pe persoana vătămată. De fapt, inculpatul prin declarațiile sale, invocă legitima apărare, dar cele declarate de acesta, în primul rând nu se coroborează cu nici un alt mijloc de probă, iar în al doilea rând, chiar dacă cele relatate de suspect ar fi reale, în cauză nu ar fi îndeplinită condiţia prev. de art. 19 alin. 2 C. pen. referitoare la apărare, în sensul că aceasta nu ar fi proporțională, având în vedere că după exercitarea actelor de violenţă de către suspect cu bucata de lemn, acesta a asmuţit şi cei doi câini, care au muşcat-o pe persoana vătămată”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Pe lângă amenda penală, acesta va trebui să plătească fratelui său daune materiale în sumă de 3000 lei, precum și daune morale de 1500 lei. În plus, instanța l-a obligat și la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 2400 lei.

Hotărârea pronunțată miercuri, 16 noiembrie, de Judecătoria Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi contestată. 

 

Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: