Anchetă

S-a ales cu o condamnare după ce a bătut o femeie cu parul pe ulița din sat

Un tânăr de 30 de ani din comuna gorjeană Aninoasa a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, după ce a bătut cu parul o vecină. 

Întâmplarea a avut loc în 2018, la sfârșitul lunii martie, în jurul orei 21.00. Femeia a plecat de la domiciliu împreună cu copiii şi cu soacra sa la magazinul din sat. La scurt timp, în magazin a intrat şi agresorul, care şi-a cumpărat băuturi alcoolice şi a ieşit afară. După ce a terminat de făcut cumpărăturile, femeia a ieşit din magazin, apoi și-a continuat drumul spre locuinţă însoțită de fiu și soacră.

Când au ajuns la o intersecţie, l-a auzit venind din spate pe agresor, care înjura. Fiul femeii, s-a întors să vorbească cu acesta, care s-a îndepărtat pentru moment, după care a venit din spate şi a lovit-o pe femeie cu un par din lemn în zona capului, doborând-o la pământ. A încercat să o mai lovească încă o dată, dar fiul femeii a prins parul şi agresorul a fugit.

După ce şi-a revenit din şoc, victima a sunat la numărul de urgenţă 112, sesizând incidentul. La faţa locului s-au deplasat poliţia şi ambulanţa, femeia fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Tg-Cărbuneşti. Pentru leziunile traumatice suferite, femeia a primit 5-6 zile îngrijiri medicale.

Fiind audiat în cursul urmăririi penale, agresorul a negat că ar fi lovit-o. A declarat că se deplasa pe drumul public al satului Groşerea, după ce în prealabil fusese la magazinul din localitate. La un moment dat, a observat-o pe femeie care era împreună cu soacra şi cu fiul acesteia. ”Când a ajuns aproape de locuinţa sa, aceştia au început să ţipe, dar nu le-a dat importanţă şi a intrat în curte. Mai târziu, la locuinţa sa au venit organele de poliţie, care l-au întrebat dacă a avut vreun conflict cu (…), el răspunzând că nu a avut nimic cu aceasta”, se arată în documentul de la instanță. 

Astfel, acesta nu a recunoscut în fața instanței exercitarea actelor de violenţă indicate în rechizitoriu. A precizat că a înjurat-o, dar nu a lovit-o. Cu ocazia aceleiași audieri, a spus că a mai avut conflicte cu vecina sa, dar că nu a lovit-o niciodată.

 

 

”În concret, instanţa reţine că fapta inculpatului prezintă pericol social ridicat întrucât inculpatul, pe fondul unui conflict cu partea civilă, a urmărit-o seara pe aceasta pe o uliță a satului Groșerea și a exercitat acte de violenţă fizică asupra părții civile, cu un obiect contondent din lemn în zona capului. Instanţa are în vedere că inculpatul nu a avut nicio justificate pentru a acţiona agresiv”, se mai arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești. 

Magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei de 1 an și 6 luni sub supraveghere, pe o perioadă de 2 ani. În plus, i-au impus acestuia să frecventeze două programe de reintegrare derulate de Serviciul de Probaţiune Gorj sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Mai mult, acesta a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile.

De asemenea, instanța l-a obligat să plătească daune morale de 3000 de lei și 428 lei daune materiale către femeia agresată.

Hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești din 3 noiembrie poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

 

Vizualizări: 1,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: