Actualitate

Parc fotovoltaic pe pășunile din Săcelu 

Autoritățile locale din Săcelu vor să pună la dispoziția unui investitor pășunile din localitate pentru înființarea unui parc fotovoltaic. Constituirea prin licitație publică a unui drept de superficie, cu titlu oneros, asupra terenurilor respective va fi dezbătută în ședința Consiliului Local programată pentru vineri, 3 iunie. 

Este vorba de mai multe terenuri din domeniul privat la localității, situate în satul Săcelu, care se întind pe zeci de hectare și care sunt de fapt pășuni. Constituirea dreptului de folosință al acestora este condiționată de administrația locală, acesta fiind acordat strict pentru amenajarea unui parc fotovoltaic. 

Dreptul de folosință va fi acordat pentru o perioadă de 49 de ani. Prețul de pornire la licitație va fi de 0,17 euro/mp, respectiv 0,02 euro/mp sau 29,42 euro/ha/lună, respectiv 29,67 euro/ha/lună, nefiind același preț pentru toate loturile. 

Autoritățile vor aproba și o prevedere conform căreia superficiarul nu va putea renunța la contractul de superficie timp de 5 ani de la data încheierii lui. În cazul în care va renunța, ar urma să plătească daune de 100.000 euro. 

Inițiatorul proiectului este primarul Gheorghe Dumitrelea. În caietul de sarcini se arată că unul dintre motivele care au stat la baza acestui demers a fost ”administrarea eficientă a domeniului privat pentru atragerea de venituri suplimentare la bugetul local”. 

O altă cerință prinsă în caietul de sarcini prevede ca termenul de realizare al investițiilor să fie de 36 de luni de la data semnării contractului de superficie. 

 

 

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: