Anchetă

Și-a bătut vecina pentru că nu purta mască de protecție. Agresoarea, condamnată!

O femeie de 44 de ani din comuna gorjeană Baia de Fier a fost condamnată la 9 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, după ce a agresat o vecină. 

Fapta pentru care femeia a fost judecată și condamnată a avut loc la începutul lunii aprilie 2020. Deranjată de faptul că respectiva vecină a mers în vizită la o verișoară de-a sa fără a purta mască de protecție, fiind în perioada pandemiei de coronavirus, aceasta a agresat-o. 

Conform anchetatorilor, a tras-o de mâini, a îmbrâncit-o și a lovit-o la nivelul gâtului și pieptului, producându-i leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Fiind audiată în calitate de suspect, agresoarea a declarat că a mers în curtea locuinței verișoarei sale, pe care o supraveghea deoarece aceasta este bolnavă, și că nu a lovit-o pe vecina sa. A avut altă explicație în privința a ce s-a întâmplat. 

”Acolo a observat-o pe partea civilă (..) care a intrat în aceeași curte, fără a purta mască de protecție. Inculpata i-a solicitat părții civile să părăsească locuința martorei sau să își pună masca de protecție. A mai relatat că, în acel moment, partea civilă a încercat să o lovească pe inculpată cu palma peste față, însă aceasta s-a ferit, iar partea civilă s-a dezechilibrat și a căzut pe scări. Totodată, inculpata nu a recunoscut fapta reținută în sarcina sa, declarând că nu a împins-o și nu a lovit-o pe partea civilă”, se arată în hotărârea Judecătoriei Novaci. 

În fața instanței de judecată, aceasta a refuzat să dea declarație, precizând că își menține declarațiile date în cursul urmăririi penale. La pronunțarea pedepsei, magistrații au ținut însă cont că nu are antecedente penale. 

”Referitor la motivul și scopul săvârșirii infracțiunii, se constată că inculpata a urmărit, prin încălcarea normelor penale, îndepărtarea persoanei vătămate din locuința martorei (…) motivat de nerespectarea de către persoana vătămată a măsurilor de protecție, respectiv purtarea măștii. Această împrejurare nu justifică și nici nu atenuează gravitatea faptei inculpatei, care în niciun caz nu o legitima să recurgă la reacția violentă. Cu privire la antecedentele penale, instanța reține că inculpata se află la primul contact cu legea penală, astfel cum rezultă din fișa de cazier judiciar. În privința conduitei inculpatei după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal, se constată că aceasta a avut o atitudine nesinceră, nerecunoscând săvârșirea faptei. Cu toate acestea, inculpata nu s-a sustras procesului-penal și nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului, a dat declarații în cursul urmăririi penale și s-a prezentat la solicitarea organelor judiciare în cursul urmăririi penale și al judecății”, mai scrie în document. 

Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei cu închisoarea și a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. De asemenea, i-a impus ca pe durata termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, a admis, în parte, acțiunea civilă formulată vecina s-a și a obligat-o pe agresoare la plata către aceasta de daune morale în sumă de 5.000 lei. 

Hotărârea pronunțată în 3 noiembrie de Judecătoria Novaci nu este definitivă și poate fi contestată. 

Vizualizări: 2,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: