Anchetă

Daune de sute de mii de euro după decesul a doi tineri

Un tânăr de 19 ani din Gorj a fost condamnat definitiv vineri, la Curtea de Apel Craiova, ca urmare a unui accident care a avut loc anul trecut și în care au murit doi tineri de 16 și 18 ani, care erau cu el în mașină.

Fapta s-a petrecut pe 30 martie 2021, la ora 1.00 noaptea, când tânărul a intrat cu viteză într-o curbă pe DN67 Bălănești, a trecut pe contrasens și a lovit o mașină condusă regulamentar de un bărbat din Prigoria.

“În urma impactului a rezultat decesul a doi tineri de 16 și 18 ani și rănirea altor doi tineri de 17 ani, toți din comuna Scoarța, pasageri în autoturismul condus de tânărul de 18 ani, și rănirea unui bărbat, de 31 de ani, din comuna Prigoria, pasager în celălalt autoturism. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului auto de 18 ani și negativ pentru bărbatul de 41 de ani. Persoanele rănite au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, transmitea la acea vreme IPJ Gorj.

Între timp, între familiile victimelor și familia șoferului au fost mai multe conflicte, pe fondul faptului că tânărul vinovat de accident a fost lăsat liber. În primă instanță a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare, dar Curtea de Apel Craiova a majorat pedeapsa cu un an. Pedeapsa de trei ani și două luni de închisoare este definitivă.

Firma de asigurare va plăti daune morale familiilor celor doi tineri decedați, de sute de mii de euro.

Vizualizări: 5,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: