Anchetă

Ce pedeapsă a primit “cascadorul” care a răsturnat mașina în parcul Coloanei Infinitului

Un an de închisoare cu suspendare! Aceasta este pedeapsa primită de un bărbat din comuna gorjeană Roșia de Amaradia, care a refuzat să sufle în etilotest. Este vorba de tânărul de 24 de ani care, în februarie 2021, făcea acea cascadorie prin care a ajuns în parcul Coloanei Infinite din Târgu Jiu, după ce a lovit bordura unui giratoriu.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 27/28.02.2021, în jurul orelor 03:20, când lucrătorii Secției 6 Poliție Rurală Tg-Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe partea carosabilă a DN 67 - Scoarța se află un autoturism de culoare neagră cu luminile de întâlnire aprinse, iar în interiorul acestuia este o persoană de sex masculin posibil inconştientă. 

“În urma sesizării, lucrătorii de poliţie s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care au identificat autoturismul marca Audi de culoare neagră, care avea motorul pornit, iar pe scaunul şoferului era un bărbat care dormea. Uşile autovehiculului erau în poziţia închis/asigurat. La apelurile poliţiştilor, bărbatul respectiv s-a trezit şi a deschis geamul portierei din dreptul şoferului, însă a refuzat orice dialog şi a demarat în viteză cu autoturismul”, se arată în documentul de la instanță.

Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea lui având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, însă conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, ignorând semnalele poliţiştilor.

În momentul în care a ajuns pe strada Calea Bucureşti din Târgu Jiu, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu sensul giratoriu din zona Coloanei Infinitului, distrugându-l parţial. 

“În urma impactului cu sensul giratoriu, autovehiculul a fost proiectat în parcul adiacent Coloanei Infinitului şi a distrus gardul viu pe o lungime de circa 3 metri, precum şi un indicator rutier. Autovehiculul marca Audi a fost avariat în proporţie de aproximativ 95%. Cu ocazia cercetării la faţa locului, lucrătorii de poliţie au constatat că în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Calea București şi Unirii, fântâna arteziană prezenta distrugeri ale betonului şi fuseseră avariate indicatoarele rutiere de semnalizare. Pe spaţiul verde din interiorul sensului giratoriu a fost găsită o plăcuţă cu numărul de înmatriculare. La ieşirea din sensul giratoriu înspre podul Pasarela, gardul viu dinspre strada Calea Bucureşti fusese distrus pe o lungime de aproximativ 5 metri, iar indicatorul rutier „Cedează trecerea” era îndoit. În interiorul parcului, un copac ornamental era scos din pământ, iar lângă acesta a fost identificat autoturismul marca Audi, care prezenta multiple avarii”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Târgu Cărbunești. 

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să fie testat cu aparatul etilotest şi să se deplaseze la o unitate sanitară în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă acesta a refuzat. Asta i-a adus o condamnare cu suspendare, sentința din 28 octombrie nefiind definitivă.

Vizualizări: 2,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: